Kudu

thornybushkudu.jpgDe kudu is een soort van antilope die voorkomt in Afrika. De kudustier heeft schroefvormig gedraaide hoorns. Het vrouwtje mist behalve de hoorns ook de opvallende manen van het mannetje. Hij heeft een grijsbruine kleur. De horens van het mannetje worden wel tot 168 centimeter hoog.

De kudu is een planteneter (voornamelijk bladeren en gras). Hij leeft vooral in Centraal en Zuidelijk Afrika in bergachtige gebieden of op vlaktes die met bosjes begroeid zijn. De natuurlijke vijanden van de kudu zijn leeuwen, luipaarden en hyenahonden. Ze leven vooral in kleine groepen van zo`n tiental dieren. Het zijn echte springers, een sprong van 3 meter hoog is wanneer ze op de vlucht zijn geen probleem. De kuduhuid is klein tot middelgroot en de witte streepjes op de rug zijn bijzonder decoratief.

 • Kuduhuid (1)
  Kuduhuid (1)

  +/- 140 x 190 cm (inclusief staartje)

  € 300,00
 • Kuduhuid (2)
  Kuduhuid (2)

  +/- 125 x 180 cm (inclusief staartje)

  € 300,00

Taalkeuze

Nederlands Nederlands English English

BELANGRIJK

😷 Ter voorkoming van een verdere verspreiding van het coronavirus is op vraag van de federale overheid onze showroom tijdelijk gesloten tot en met 19 april 😷.

U kan wel online blijven bestellen; orders worden zoals normaal verwerkt en gaan gewoon door. De nodige hygiënische maatregelen worden bij het inpakken in acht genomen. Hou er wel rekening mee dat gezien de uitzonderlijke omstandigheden pakjes iets langer dan normaal onderweg kunnen zijn.

We staan ook nog steeds voor al uw vragen ter beschikking via e-mail.

© 2010 - 2020 Tapijten & Huiden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel