Gnoehuiden

gnoe2.jpgGnoes of wildebeesten zijn een geslacht van de evenhoevigen behorende tot de familie holhoornigen.

Het geslacht kent twee soorten, die leven op de grasvlakten van zuidelijk en oostelijk Afrika: witstaartgnoe en blauwe gnoe. De witstaartgnoe is vrij zelzaam.

Beide soorten leven in de savanne en migreren in de droge tijd naar voedselrijke gebieden. Gnoes leggen duizenden kilometers per jaar af. Jongen kunnen al vlug mee met de kudde als ze geboren worden, soms wel al vanaf 10 minuten.

De vacht van de blauwe gnoe varieert van donker grijsbruin tot leiblauw en bleekgrijs. Over de nek, schouders en in mindere mate de flanken lopen donkere verticale strepen. Verder heeft deze soort zwarte, warrige, lange manen over de nek en de schouders, een lange, zwarte staart die bijna de grond raakt en een baard op zijn nek en kin, die geheel wit tot zwart van kleur is. Gnoehuiden zijn vrij groot en bijzonder decoratief.

Taalkeuze

Nederlands Nederlands English English

BELANGRIJK

😷 Ter voorkoming van een verdere verspreiding van het coronavirus is op vraag van de federale overheid onze showroom tijdelijk gesloten tot en met 19 april 😷.

U kan wel online blijven bestellen; orders worden zoals normaal verwerkt en gaan gewoon door. De nodige hygiënische maatregelen worden bij het inpakken in acht genomen. Hou er wel rekening mee dat gezien de uitzonderlijke omstandigheden pakjes iets langer dan normaal onderweg kunnen zijn.

We staan ook nog steeds voor al uw vragen ter beschikking via e-mail.

© 2010 - 2020 Tapijten & Huiden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel