Rendierhuiden

204596860766d5bdbc6d.jpgHet rendier is het huisdier van de toendra. Het is gedomesticeerd en wordt door de nomaden van de toendra`s van Europa en Azië gehouden. Er zijn nog slechts enkele zeldzame wilde populaties. Ook in Noord-Amerika komt het nog steeds in het wild voor. Het Noord-Amerikaanse rendier wordt kariboe genoemd. Bij ons zijn ze vooral bekend als de trouwe metgezellen van de kerstman.

Ze leven vooral in kuddes en hun grootste vijand is de wolf. Zowel het vrouwtje als het mannetje hebben een groot gewei. Doordat ze in koude Arctische gebieden leven is hun vacht heel dik. Ze bestaat uit een ondervacht van donsharen en een bovenvacht van holle met lucht gevulde dekharen dat eveneens als zwemvest dient wanneer ze een rivier overstreken. De kleur van de rendiervacht varieert van bijna wit tot zwart. Het rendier verhaart tweemaal per jaar.

De holle dekharen breken makkelijk af en een rendierhuid is bijgevolg niet geschikt om op te lopen of veelvuldig te gebruiken. Louter decoratief gebruik is aan te raden.

 

 

per pagina
per pagina

Taalkeuze

Nederlands Nederlands English English

BELANGRIJK

😷 Ter voorkoming van een verdere verspreiding van het coronavirus is op vraag van de federale overheid onze showroom tijdelijk gesloten tot en met 19 april 😷.

U kan wel online blijven bestellen; orders worden zoals normaal verwerkt en gaan gewoon door. De nodige hygiënische maatregelen worden bij het inpakken in acht genomen. Hou er wel rekening mee dat gezien de uitzonderlijke omstandigheden pakjes iets langer dan normaal onderweg kunnen zijn.

We staan ook nog steeds voor al uw vragen ter beschikking via e-mail.

© 2010 - 2020 Tapijten & Huiden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel