beniouaraintapijt.jpg

Beni Ouarain Tapijten

Beni Ouarain tapijten zijn authentieke berber tapijten uit Marokko, meer bepaald de regio van het Midden-Atlasgebergte met als centrum het gelijknamige dorp Beni Ouarain. In nauwe samenwerking met wevers uit verschillende dorpen zijn een aantal originele tribale ontwerpen van de Beni Ouarain tapijten in deze collectie opgenomen. Ze zijn vervaardigd van een hoogwaardige kwaliteit wol en in natuurlijke wolkleuren. De meest typerende kleurencombinatie is een ivoorkleurige achtergrond met bruin-zwarte of grijze motieven. Zelfs de ketting- en inslag draden zijn van 100 % wol. De wollen poolgarens bestaan uit een torsadé garen, die na het knopen in zijn geheel wordt gewassen met zeep, waarna het tapijt in de zon wordt gedroogd en heerlijk zacht aanvoelt.

beni1.jpgDe primitieve, naïeve en volkse motieven maken hen perfect toepasbaar in hedendaagse moderne minimalistische interieurs.
De standaardafmetingen zijn 150 x 200 cm, 170 x 240 cm, 200 x 250 cm, 200 x 300 cm, 250 x 300 cm, 250 x 350 cm en 300 x 400 cm. Ze worden standaard geleverd met één zijde geen franje en de andere zijde een gevlochten franje.

beni2.jpgMaatwerk is mogelijk mits een meerprijs van 15%. Indien u wenst kan u ook uw eigen tekening in een tapijt laten verwerken. Voor dergelijke speciale opdrachten wordt er ook een toeslag van 15% gerekend.

Hoewel de tekeningen standaard zijn wordt er gewerkt met 100% natuurlijke producten en niet met machine's. Kleuren, patronen en afmetingen kunnen daardoor zeer lichtjes afwijken. Elk tapijt is uniek.

De afmeting 170 x 240 cm is zo goed als steeds voorradig. In alle andere gevallen moet  rekening gehouden worden met een levertermijn van +/- 12 weken.

Af en toe zijn er ook vintage stukken verkrijgbaar. Deze worden in de lijst hieronder opgenomen met hun respectievelijke afmetingen.

per pagina
    1 - 15 van 26 resultaten
  • 1
  • 2

Taalkeuze

Nederlands Nederlands English English
© 2010 - 2024 Tapijten & Huiden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel