Hartebeest huiden

122934-004-d35626b9.jpgHet hartebeest is een grasland antilope die vooral voorkomt in West-Afrika, Oost-Afrika en Zuid-Afrika.

Hartebeesten hebben een schouderhoogte van ongeveer 150 cm en kunnen tot 200 kilogram wegen. De mannelijke hartebeesten hebben een donkerbruine kleur terwijl de vrouwelijke meer gelig bruin van kleur zijn. Beiden hebben horens die tot 70 cm lang kunnen worden: Ze leven in grasland en open bossen waar ze vooral gras eten. Een kudde kan tot 350 dieren groot zijn.

 

 

 

Taalkeuze

Nederlands Nederlands English English
© 2010 - 2019 Tapijten & Huiden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel