Taalkeuze

Nederlands Nederlands English English

Van waar komen jullie dierenhuiden en patchwork tapijten?

De meeste van onze koeienhuiden komen uit Argentinië, Brazilië en sommige uit Frankrijk (Normandië). Onze patchwork vloerkleden worden gemaakt van Franse, Braziliaanse & Indische huiden. Onze zebrahuiden, springbokhuiden en gnoehuiden komen uit Zuid-Afrika en onze kleinere dierenhuiden zoals geitenhuiden en rendierhuiden komen uit verschillende Europese landen. Per product staat meestal het land van herkomst aangegeven.

Is de dierenhuid die ik op jullie webshop zie de EXACTE huid die ik zal krijgen?

Ja, in tegenstelling tot sommige andere online winkels fotograferen we elke dierenhuid apart zodat u de perfecte huid voor uw interieur kan uitkiezen. Bovendien plaatsen we er ook de afmetingen bij in plaats van een ruwe schatting te geven. We meten steeds de uitersten van de dierenhuiden op, m.a.w. de plaats die u nodig heeft om het te leggen. Een duidelijke omschrijving geeft u meer informatie en de verschillende foto`s kan u ook uitvergroten. De patchwork tapijten daarintegen kunnen lichtjes verschillen aangezien elke huid anders is. De foto`s hiervan op de website zijn voorbeelden.

Wat betekenen de aangegeven afmetingen? 

Onze vachten worden steeds op de haarzijde gemeten en van uiterste naar uiterste punt. Het eerste cijfer betreft de breedte; van achterpoot naar achterpoot dus. Het tweede cijfer betreft de lengte; van achterpoot naar voorpoot. Al onze foto's worden ook genomen met een stokmeter van exact 1 meter naast de vacht. In dit voorbeeld met een koeienhuid is de afmeting 220 x 240 cm.

afmetingen2.jpg

Verkopen jullie beschermde of bedreigde diersoorten?

Neen, de dierenhuiden zijn restproducten van slachterijen waar dieren gekweekt worden voor hun vlees ofwel afkomstig van jacht ter voorkoming van overpopulatie. Als u dierenhuiden van beschermde of bedreigde diersoorten zoekt of u probeert die aan ons te slijten; dan bent u aan het verkeerde adres.

Wat zijn de voordelen van dierenhuiden?

Huiden zijn zeer makkelijk in onderhoud. Ze kunnen goed tegen vlekken en zijn makkelijk schoon te maken. Bovendien zijn ze niet ontvlambaar en dus uitermate geschikt om voor een haard te leggen. Meer informatie hierover kan u vinden op onze pagina `Onderhoud`.

Wat is de levensduur van dierenhuiden?

Dit hangt af van het gebruik. Ligt de huid op een plaats waar ze heel veel belopen wordt dan zal dit de levensduur inkorten. Ligt ze echter onder een tafel of een andere plaats waar weinig beloop is dan gaat ze makkelijk heel lang mee. Tweejaarlijks eens draaien verdubbelt de levensduur.

Kunnen dierenhuiden onder invloed van licht verkleuren?

Neen, natuurlijke dierenhuiden verkleuren niet. Geverfde dierenhuiden daarintegen wel. Hou deze dus zo veel mogelijk uit sterk zonlicht.

Hoe onderhoud ik mijn dierenhuid?

Een vochtige spons en wat zeep zijn meestal het enige wat u nodig heeft om een vlek uit uw huid te krijgen. Speciale producten zijn niet aan te raden. Als algemene regel geldt: als je het niet op je eigen huid zou doen, doe het dan ook niet op uw dierenhuid. Om te ontstoffen volstaat uitschudden of er lichtjes overgaan met stofzuiger met borstel.

Hoe berg ik mijn dierenhuid op?

U bergt ze best gerold op met de behaarde zijde langs de buitenkant. U begint te rollen vanaf de kop. Vouwen is niet aan te raden als u ze lange tijd wil opbergen. Hou ze uit het zonlicht en in een droge ruimte. Niet opbergen in plastic. Een katoenen doek errond is al wat de huid nodig heeft.

Waarom vertoont mijn koeienhuid lapjes of stiksels aan de achterzijde?

Sneden en littekens kunnen veroorzaakt worden door prikkeldraad of sneden tijdens het verwijderingsproces. Deze worden dan letterlijk `opgelapt` met een klein lapje aan de achterzijde. Dit is volstrekt normaal en heel wat koeienhuiden vertonen zo`n lapjes aan de achterzijde. Wij zoeken echter onze koeienhuiden met de hand uit en staan garant dat onze koeienhuiden zo goed als geen littekens of lapjes vertonen. Is er toch een lapje aanwezig dan staan wij garant dat dit aan de bovenzijde niet te zien is.

Hoe ruikt een dierenhuid?

Verwacht de eerste dagen een ledergeur zoals je die ook wel hebt bij een nieuw lederen salon. Na enkele dagen verdwijnt de geur.

Hoe lang moet ik op mijn levering wachten?

Van zodra uw betaling ontvangen werd zult u een e-mail ter bevestiging ontvangen. Uw dierenhuid zal dezelfde dag nog of de dag nadien vertrekken met een erkende koerierdienst. Maak dus snel een plaatsje vrij! Voor maatwerk moet u rekenen op ofwel 3 weken of 4 maanden, afhankelijk van de collectie. Per collectie staat dit duidelijk aangegeven.

Is uw betaalsysteem veilig?

Ja, we werken met de erkende internetkassa MultiSafePay die een beveiligde verbinding gebruikt.

Kan ik mijn dierenhuid of tapijt omruilen?

Ja. Wij garanderen steeds de kwaliteit van onze producten. Alle producten worden gecontroleerd alvorens ze de deur uitgaan. We hebben dan ook zelden of nooit vragen om omruiling. Mocht u toch niet tevreden zijn dan verwittigt u ons van zodra u uw dierenhuid of tapijt ontvangen hebt. U kan de dierenhuid of het tapijt dan in haar originele verpakking terugsturen naar ons. Als de huid zich in haar originele staat bevindt dan kan u zonder probleem een nieuwe kiezen. Wanneer u ons contacteert zullen we u de juiste instructies geven om de huid correct te verzenden.
Dierenhuiden die gevouwen worden teruggestuurd worden niet omgeruild.
Haarverlies van rendieren, herten of damherten zijn geen reden tot omruiling. Deze kunnen dan ook niet omgeruild worden. 
De verzendkosten hiervan zijn ten uwen laste.
Maatwerk tapijten worden niet omgeruild. 
Wenst u niet meteen om te ruilen of ruilt u om voor een goedkoper product dan krijgt u uiteraard een tegoedbon van ons die onbeperkt geldig blijft.

Opgelet: omruiling van in de showroom aangekochte dierenhuiden is niet mogelijk, tenzij bij aankoop aangegeven en anders overeengekomen. Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.

Kan ik ook aan groothandelsprijzen kopen?

Interieurarchitecten, decorateurs en meubelopmakers kunnen een kortingscode krijgen mits zie een visitekaartje en BTW-nummer kunnen tonen. Contacteer ons voor meer informatie.

Stuurt u ook zendingen naar het buitenland? 

Jazeker, onze transportprijzen zijn vooral berekend op Nederland & België maar we kunnen uw zending ook naar eender waar ter wereld sturen. Contacteer ons wel vooraf even omtrent de verzendkosten; intercontinentaal kunnen deze namelijk vlug oplopen.

Werd uw vraag niet beantwoord; contacteer ons dan op info@tapijtenenhuiden.com

 • SOCIALE MEDIA

         

  BETAALMETHODEN

 • CATEGORIEEN

  Koeienhuiden
  Kalfshuiden
  Schapenvachten
  Geitenhuiden
  Rendierhuiden
  Springbokhuiden
  Blesbokhuiden
  Zebrahuiden
  Everzwijnhuiden
  Gnoehuiden
  Kuduhuiden

  Patchwork Tapijten
  Home-Accessoires
  Tapijten
  Koopjes
  Cadeaubonnen
   

 • Gastenboek

  • 08-09-2017 - Hallo Mevrouw De Geest, Het vachtje is vandaag in goede...  lees meer
  • 06-09-2017 - Damherthuid is goed aangekomen. Staat prachtig!
   Bedankt voor de fijne service....  lees meer
  • 05-09-2017 - Beste, Tapijt is aangekomen en van zeer goede kwaliteit en...  lees meer
  Plaats een bericht
 • CONTACT

  Woltex Tapijten NV
  Afdeling Tapijten & Huiden
  Schoonaardebaan 25
  9200 Dendermonde
  België
  Tel: 0032 (0)52/42.32.67
  BTW-nummer: BE 0443.759.162
  info@tapijtenenhuiden.com
  www.tapijtenenhuiden.com
  www.woltextapijten.com


  OPENINGSUREN:

  Maandag: gesloten.
  Dinsdag: 14-18u.
  Woensdag: 10-12u en 14-18u.
  Donderdag: 10-12u en 14-18u.
  Vrijdag: 10-12u en 14-18u.
  Zaterdag: 10-12u en 14-18u.
  Zondag: 14-18u.