Van waar komen jullie dierenhuiden en patchwork tapijten?

De meeste van onze koeienhuiden komen uit Brazilië en sommige uit Frankrijk (Normandië). Onze patchwork vloerkleden worden gemaakt van Franse, Braziliaanse & Indische huiden. Onze zebrahuiden, springbokhuiden en gnoehuiden komen voornamelijk uit Zuid-Afrika en onze kleinere dierenhuiden zoals geitenhuiden, rendierhuiden en schapenvachten komen uit verschillende Europese landen. Per product staat meestal het land van herkomst aangegeven.

Is de dierenhuid die ik op jullie webshop zie de EXACTE huid die ik zal krijgen?

Ja, in tegenstelling tot sommige andere online winkels fotograferen we elke dierenhuid apart zodat u de perfecte huid voor uw interieur kan uitkiezen. Bovendien plaatsen we er ook de afmetingen bij in plaats van een ruwe schatting te geven. We meten steeds de uitersten van de dierenhuiden op, m.a.w. de plaats die u nodig heeft om het te leggen. Een duidelijke omschrijving geeft u meer informatie en de verschillende foto`s kan u ook uitvergroten. De patchwork tapijten daarintegen kunnen lichtjes verschillen aangezien elke huid anders is. De foto`s hiervan op de website zijn voorbeelden. Enkel op de pagina met de direct beschikbare patchwork tapijten staan degene die effectief in voorraad zijn individueel gefotografeerd.

Wat betekenen de aangegeven afmetingen? 

Onze vachten worden steeds op de haarzijde gemeten en van uiterste naar uiterste punt. Het eerste cijfer betreft de breedte; van achterpoot naar achterpoot dus. Het tweede cijfer betreft de lengte; van achterpoot naar voorpoot. Al onze foto's worden ook genomen met een stokmeter van exact 1 meter naast de vacht. In dit voorbeeld met een koeienhuid is de afmeting 220 x 240 cm. Meer info over de diverse afmetingen van koeienhuiden kan u hier vinden: http://tapijtenenhuiden.blogspot.be/2017/05/hoe-kies-ik-de-juiste-afmeting-van-mijn.html

afmetingen2.jpg

Verkopen jullie beschermde of bedreigde diersoorten?

Neen, de dierenhuiden zijn restproducten van dieren die gekweekt worden voor hun vlees ofwel afkomstig van jacht ter voorkoming van overpopulatie. Als u dierenhuiden van beschermde of bedreigde diersoorten zoekt of u probeert die aan ons te slijten; dan bent u aan het verkeerde adres. 

Wat zijn de voordelen van dierenhuiden?

Huiden zijn zeer makkelijk in onderhoud. Ze kunnen goed tegen vlekken en zijn makkelijk schoon te maken. Bovendien zijn ze niet ontvlambaar en dus uitermate geschikt om voor een haard te leggen. Meer informatie hierover kan u vinden op onze pagina `Onderhoud`.

Wat is de levensduur van dierenhuiden?

Dit hangt af van het gebruik. Ligt de huid op een plaats waar ze heel veel belopen wordt dan zal dit de levensduur inkorten. Ligt ze echter onder een tafel of een andere plaats waar weinig beloop is dan gaat ze makkelijk heel lang mee. Twee maal per jaar eens draaien verdubbelt de levensduur.

Kunnen dierenhuiden onder invloed van licht verkleuren?

Neen, natuurlijke dierenhuiden verkleuren niet. Geverfde dierenhuiden daarintegen wel. Hou deze dus zo veel mogelijk uit sterk zonlicht.

Hoe onderhoud ik mijn dierenhuid?

Een vochtige spons en wat zeep zijn meestal het enige wat u nodig heeft om een vlek uit uw huid te krijgen. Speciale producten zijn niet aan te raden. Als algemene regel geldt: als je het niet op je eigen huid zou doen, doe het dan ook niet op uw dierenhuid. Om te ontstoffen volstaat uitschudden of er lichtjes overgaan met stofzuiger met borstel.

Hoe berg ik mijn dierenhuid op?

U bergt ze best gerold op met de behaarde zijde langs de buitenkant. U begint te rollen vanaf de kop. Vouwen is niet aan te raden als u ze lange tijd wil opbergen. Hou ze uit het zonlicht en in een droge ruimte. Niet opbergen in plastic. Een katoenen doek errond is al wat de huid nodig heeft.

Waarom vertoont mijn koeienhuid lapjes of stiksels aan de achterzijde?

Sneden en littekens kunnen veroorzaakt worden door prikkeldraad of sneden tijdens het verwijderingsproces. Deze worden dan letterlijk `opgelapt` met een klein lapje aan de achterzijde. Dit is volstrekt normaal en heel wat koeienhuiden vertonen zo`n lapjes aan de achterzijde. Wij zoeken echter onze koeienhuiden met de hand uit en staan garant dat onze koeienhuiden zo goed als geen littekens of lapjes vertonen. Is er toch een lapje aanwezig dan staan wij garant dat dit aan de bovenzijde niet te zien is.
Ook kunnen er soms kleine kale vlekjes aanwezig zijn. Dit komt vooral voor in de huidplooien. Het zijn natuurproducten en dit wordt binnen de sector beschouwd als eigen aan het product.

Hoe ruikt een dierenhuid?

Verwacht de eerste dagen een ledergeur zoals je die ook wel hebt bij een nieuw lederen salon. Na enkele dagen verdwijnt de geur. De meeste van onze schapenvachten worden ecologisch gelooid en worden gewassen met een wasmiddel op basis van lavendel of bosgeur.  Het is volstrekt normaal dat de eerste dagen een lichte zeepgeur aanwezig is. De vacht neemt echter heel snel de huisgeur aan.

Hoe lang moet ik op mijn levering wachten?

Van zodra uw betaling ontvangen werd zult u een e-mail ter bevestiging ontvangen. Uw dierenhuid zal dezelfde dag nog of de dag nadien vertrekken met een erkende koerierdienst. Maak dus snel een plaatsje vrij! Voor maatwerk moet u rekenen op ofwel 3 weken of 4 maanden, afhankelijk van de collectie. Per collectie staat dit duidelijk aangegeven. Bij twijfel kan u ons steeds contacteren om de exacte levertijd te weten.

Is uw betaalsysteem veilig?

Ja, we werken met de erkende internetkassa MultiSafePay die een beveiligde verbinding gebruikt.

Kan ik mijn dierenhuid of tapijt omruilen?

Ja. Wij garanderen steeds de kwaliteit van onze producten. Alle producten worden gecontroleerd alvorens ze de deur uitgaan. We hebben dan ook zelden of nooit vragen tot omruiling. Mocht u toch niet tevreden zijn dan verwittigt u ons per e-mail van zodra u uw dierenhuid of tapijt ontvangen hebt. U kan de dierenhuid of het tapijt dan in haar originele verpakking terugsturen naar ons. Als de huid zich in haar originele staat bevindt dan kan u zonder probleem een nieuwe kiezen. Wanneer u ons contacteert zullen we u de juiste instructies geven om de huid correct te verzenden. U dient ons dus steeds op de hoogte te brengen dat u een artikel terugstuurt vóór u het verzend.
Dierenhuiden die gevouwen worden teruggestuurd worden niet omgeruild.
Haarverlies van rendieren, herten of damherten zijn geen reden tot omruiling. Deze kunnen dan ook niet omgeruild worden. 
De verzendkosten hiervan zijn ten uwen laste. Het artikel reist ook op uw verantwoordelijkheid.
Maatwerk tapijten, tapijten die niet fysiek voorradig zijn en afgeprijsde artikelen worden niet omgeruild. 
Wenst u niet meteen om te ruilen of ruilt u om voor een goedkoper product dan krijgt u uiteraard een tegoedbon van ons die onbeperkt geldig blijft.

Opgelet: omruiling van in de showroom aangekochte dierenhuiden is niet mogelijk, tenzij bij aankoop aangegeven en anders overeengekomen. Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.

Kan ik ook aan groothandelsprijzen kopen?

Interieurarchitecten, decorateurs en meubelopmakers kunnen een kortingscode krijgen mits zie een visitekaartje en BTW-nummer kunnen tonen. Contacteer ons voor meer informatie.

Stuurt u ook zendingen naar het buitenland? 

Jazeker, onze transportprijzen zijn vooral berekend op Nederland & België maar we kunnen uw zending ook naar eender waar ter wereld sturen. Contacteer ons wel vooraf even omtrent de verzendkosten; intercontinentaal kunnen deze namelijk vlug oplopen.

Mijn pakje is niet aangekomen. Wat nu?

Pakjes gaan héél zelden verloren; dus niet meteen panikeren. In 99% van de gevallen komt alles op z'n pootjes terecht.
Merkt u dat er iets niet klopt met de track & trace van uw pakje; contacteer ons dan zo snel mogelijk. Wij nemen dan meteen contact op met de bezorgdienst die het nodige doet om het pakje te vinden en snel bij u geleverd te krijgen. Hou er rekening mee dat in drukke periode's (zoals de weken voor Kerstmis) pakjes iets langer onderweg kunnen zijn en dit niet meteen een reden tot ongerustheid is.
In het geval dat een pakje toch verloren is gegaan door toedoen van ons of onze bezorgdienst dan krijgt u uiteraard het volledige bedrag terugbetaald of kan u een nieuw artikel uitkiezen dat we u gratis toezenden. Hou er rekening mee dat 14 dagen nodig zijn om onze bezorgdienst toe te laten een pakje terug te vinden. In de meeste gevallen worden de vermissingen echter binnen de 1 à 2 werkdagen reeds opgelost.
In het geval dat een pakje is verloren gegaan door een door u verkeerd ingevuld adres zijn wij niet aansprakelijk. Dubbelcheckt u dus goed het adres dat u invult wanneer u bestelt.

Werd uw vraag niet beantwoord; contacteer ons dan op info@tapijtenenhuiden.com
 

Taalkeuze

Nederlands Nederlands English English
© 2010 - 2024 Tapijten & Huiden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel