edelhert.jpgEdelherthuiden

Het edelhert is één van de belangrijkste wildsoorten. Het is krachtig gebouwd – de grootte varieert naar ras en plaats van herkomst. De lengte van het Europese hert is 1,85 tot 2 m, waarvan circa 15 cm voor de staart, de schouderhoogte is 1,25 cm, het gewicht varieert van 175 tot 250 kg. Het vrouwtjeshert is aanzienlijk kleiner.

De vacht wisselt tweemaal per jaar. ’s Zomers is de vacht dun en roodbruin, ’s winters gaat de dichtere en bijna tweemaal zo lange haarvacht meer over in grauw. De wintervacht is ook donkerder, vooral de manen en de buik. Het gewei van het mannelijke edelhert vertakt zich enkelvoudig en staat rechtop.

Edelherten leven in roedels en houden zich het liefst op in grote, dichte bossen en dichtbegroeide moerassen. Ze komen in bijna heel Europa voor, van Zuid-Zweden en Noorwegen tot Spanje.

De holle dekharen breken makkelijk af en een edelherthuid is bijgevolg niet geschikt om op te lopen of veelvuldig te gebruiken. Louter decoratief gebruik is aan te raden.

 

Taalkeuze

Nederlands Nederlands English English

BELANGRIJK

😷 Ter voorkoming van een verdere verspreiding van het coronavirus is op vraag van de federale overheid onze showroom tijdelijk gesloten tot en met 19 april 😷.

U kan wel online blijven bestellen; orders worden zoals normaal verwerkt en gaan gewoon door. De nodige hygiënische maatregelen worden bij het inpakken in acht genomen. Hou er wel rekening mee dat gezien de uitzonderlijke omstandigheden pakjes iets langer dan normaal onderweg kunnen zijn.

We staan ook nog steeds voor al uw vragen ter beschikking via e-mail.

© 2010 - 2020 Tapijten & Huiden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel