Reehuiden

ree1.jpgDe ree is een klein soort hert dat voornamelijk in Europa voorkomt. Ze heeft een zandgele tot roodbruine zomervacht, `s winters is deze meer grijsbruin tot zwart van kleur. Volwassen dieren hebben geen vlekken. Duidelijk zichtbaar is de witte tot gelige rompvlek. Bij mannetjes is deze vlek `s zomers vrij onduidelijk. De neus is zwart, en de kin is wit. De staart is vrij klein (twee tot vier centimeter lang). `s Winters steekt bij het vrouwtje een bosje witte haren tussen de achterpoten naar achteren, dat op een staart lijkt.

Het volwassen mannetje (reebok) heeft een eenvoudig gewei, bestaande uit maximaal drie punten. Het gewei is maximaal 25 centimeter lang. `s Winters groeit het gewei, en de basthuid wordt afgeschuurd tussen maart en juni. Tussen oktober en januari wordt het gewei afgeworpen. Een enkele keer komen ook vrouwtjes (reegeit) met een gewei voor.

De holle dekharen breken makkelijk af en een reehuid is bijgevolg niet geschikt om op te lopen of veelvuldig te gebruiken.
Louter decoratief gebruik is aan te raden.

 

 

 

Taalkeuze

Nederlands Nederlands English English
© 2010 - 2024 Tapijten & Huiden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel